Start»Noże»Nóż kuchenny w czeczocie wierzbowej w stylu szefa kuchni

Nóż kuchenny w czeczocie wierzbowej w stylu szefa kuchni

Nóż Szefa kuchni

Cały proces tworzenia noża można zobaczyć krok po kroku pod poniższym linkiem.

Ręczne wykonanie noża zapewnia wysoka jakość i dokładność wykonania. Trwa to dosyć długo, ale aby osiągnąć taki efekt trzeba uzbroić się w cierpliwość. Do wykonania tego kuchenniaka użyłem damastu typu "Wild" oraz stabilizowanego drewna czeczoty wierzbowej. Jest to dosyć nietypowa konstrukcja gdyż inspirując się japońskimi nożami wykonałem dla niego pochwę w stylu japońskim.

Kuchenny w czeczocie

Długość: 29 cm

Ostrze: 18 cm damast "wild" ncv1/15n20

Rękojeść: 11 cm Stabilizowana czeczota brzozy/ róg bawoła wodnego

Głowica/Jelec: Róg bawoła wodnego oraz alpaka

Pochwa: Stabilizowana czeczota wierzbowa