Start»Noże»Nóż szefa kuchni - Czeczota

Nóż szefa kuchni - Czeczota

Nóż do kuchni dla z wysokoweglowego damastu

Wysokiej jakości nóż do kuchni wykonany z damastu.

Głownia wykonana techniką stosowaną przy produkcji mieczy samurajskich, polegająca na wielokrotnym składaniu warstw stali. Dzięki temu otrze łączy w sobie wysoka twardość z sprężystością. Tego typu zabieg powoduje, że nóż jest jednocześnie trwały i elastyczny. Do wykonania głowni noża została użyta wysokowęglowa stal narzędziowa. Nóż wykonany z tej stali ma dużą żywotność. Głownię zahartowano na 60 HRC przez co nóż bardzo długo pozostaje ostry. Dodatkowa zaletą jest walor estetyczny piękna linia i nowoczesny designem. Ergonomiczna rękojeść z czeczoty zapewnia pewny chwyt. Nóż szefa kuchni jest wystarczająco długi, aby można było nim kroić naprawdę duże potrawy. Odpowiedni profil noża zagwarantuje użytkownikowi komfort i swobodę ruchów. Ręcznie kute noże ze stali damasceńskiej są nożami bardzo trwałymi długo trzymającymi ostrość. Sprawia to ze jest to inwestycja na długie lata.

Nóż szefa kuchni - Czeczota

Wielkość: 31 cm ful tang

Ostrze: 20 cm Stal damasceńska N9E / 15N20 około 300 warstw

Hartowany: 60 HRC

Rękojeść: Drewno z czeczoty wierzbowej i czarny dąb